Over ons


Wij zijn een kleine fokker uit het oosten van het land, uit buurtschap Radewijk (gemeente Hardenberg). Onze liefde voor het ras begon in 1992. Wij waren opzoek naar een gezinshond, die vooral kindvriendelijk moest zijn. Vrij snel kwamen wij uit bij de Labrador Retrievers. Via de Nederlandse Labrador Vereniging (NLV) kwamen wij bij onze eerste pup terecht uit de kennel van 'Boggy Valley'. Dit was Kim (†), zij was als laatste overgebleven uit het nest, maar later bleek dat zij beslist niet de minste was. Haar vader was de toenmalige Nederlands kampioen 'Kampsall Kompo'. Het ras beviel ons erg goed, dat heeft ons doen besluiten om zelf een nest te fokken.


De eerste dekking van Kim was in 1995 van 'I'm The Greatest of Dutch Print' uit de kennel van Femmy van Noord. Sinds die tijd hebben wij de foklijnen van 'The Dutch Print' kennel voortgezet met 5 prachtige teven Toby(†), Bo(†), Liza, Nikki (Nada) en Teske (Zenna) van de Rokerhof. Deze teven voldoen aan de allerhoogste gezondheidseisen. We zijn aangesloten bij de rasverenigingen NLV en de LKN. 
Geregistreerd bij RVO als hobby matig fokker onder UBN 6904650.

 

Indien mogelijk fokken wij één keer per jaar een nestje pups, zo blijft het een hobby voor ons en beslist geen broodwinning. De kennelnaam de Rokerhof (reg. nummer 22033) komt uit het Sallands dialect “Roke” wat Radewijk in het dialect is, dit dateert uit 1980.